Fruitveiling.nl voor totale AGF

“Hoog tijd voor goedkoop en transparant handelsplatform”
Het is toch raar dat telers en handel niet rechtstreeks zaken met elkaar kunnen doen, zo vinden fruittelers Wyno en Roel Vermeulen en fruitexporteur Jeroen van den Berg. De mannen uit Dronten en Renkum sloegen daarom de handen ineen en ontwikkelden fruitveiling.nl. Het eerste online platform waar vraag en aanbod van de totale AGF elkaar snel en direct kunnen vinden.

Ze liepen al een paar jaar met het idee rond voor een open en toegankelijke AGF-marktplaats via het internet. Dat is immers in andere sectoren al de gewoonste zaak van de wereld.

Zeer gebruiksvriendelijk

Doordat Van den Berg en de broers Vermeulen samen ervaring van de hele keten bezitten, lag samenwerking voor de hand. “Het resultaat is een zeer gebruikersvriendelijk programma dat precies doet wat we als branche nodig hebben: vraag en aanbod bij elkaar brengen”, zegt Van den Berg: “En de rest mogen de partijen zelf met elkaar regelen. Denk aan betaling, kwaliteitscontrole, en transportafspraken. Op fruitveiling.nl zie je namelijk heel transparant met wie je zaken doet.”

Foto’s uploaden

Kwestie van je boerenverstand gebruiken, antwoorden de broer Vermeulen op de vraag hoe ze de mogelijkheden binnen fruitveiling.nl hebben vastgesteld. “Deelnemen moet gratis zijn en een partij aanbieden goedkoop.” Eenvoud was een andere eis, en dus kan iedere aanbieder met een smartphone in een handomdraai (“terwijl hij door zijn koelcel loopt”) een foto uploaden. Plus voorzien van veel relevante productinformatie. Aan de koper is ook gedacht, met heel veel handige zoekopties en de mogelijkheid om een ‘gezocht’-advertentie te plaatsen. Fruitveiling.nl is bereikbaar via de website en de app (iOS en Android).